Advertentie

VW investeert vijf miljard euro in Seat

Volkswagen gaat de volgende tien jaar maar liefst 5 miljard euro investeren in zijn merk Seat. Jaarlijks gaat het om een investering van 480 miljoen euro, aldus een woordvoerder dinsdag.

(belga) Het besluit hieromtrent werd afgelopen vrijdag genomen op de raad van bestuur van de Duitse autobouwer. Met de aankondiging kan ook de speculatie over een mogelijk afstoten van Seat door Volkswagen begraven worden.

Er viel dinsdag trouwens nog meer nieuws te rapen in verband met VW. Zo gaat Porsche de volgende dagen haar belang in het kapitaal van VW optrekken tot 29,9 procent. Er bestaan geen plannen om de participatie boven de 30 procent te brengen en daarmee VW helemaal te moeten inlijven, luidde het.

Ook raakte nog bekend dat Martin Winterkorn, topman van de VW-groep, voorzitter wordt van de raad van bestuur van de Zweedse vrachtwagenfabrikant Scania. VW is grootste aandeelhouder van Scania. Winterkorn zal er Bernd Pischetsrieder vervangen. Zijn benoeming wordt op 3 mei voorgelegd aan de algemene vergadering.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud