'VW niet veroordeeld voor niet naleven wet-Renault in Vorst'

De rechtbank van eerste aanleg van Brussel heeft Volkswagen in kort geding veroordeeld voor het niet naleven van de wet-Renault. Dat meldt Radio Contact en wordt bevestigd aan vakbondszijde. Maar het advocatenkantoor Bird & Bird, dat aan de basis zou liggen van de procedure in kort geding, ontkent dat VW is veroordeeld.

(belga) Een advocatenkantoor, Bird & Bird, zou aan de basis liggen van de procedure in kort geding. Volgens getuigenissen van vakbondsafgevaardigden zouden vertegenwoordigers van het kantoor zaterdag hun diensten hebben aangeboden op de site van VW in Vorst.

'De afgevaardigden hebben het voorstel afgewezen, onder meer omdat de vakbondsorganisaties over eigen juridische diensten beschikken', legt André Langendries (ABVV) uit. De advocaten zouden zich vervolgens tot de werknemers zelf hebben gericht.

'Blijkbaar gebaseerd op artikels in de pers, lijkt de actie van de advocaten een beetje een toevalstreffer', aldus nog Langendries, die nog stelt dat 'een kort geding meestal meer een actie van werkgevers tegen vakbonden is'. 'We hebben gevraagd dat de procedure gestopt wordt', besluit de vakbondsafgevaardigde.

Maar volgens Bird & Bird vroeg de arbeidsrechtbank de directie van het bedrijf enkel een aantal documenten voor te leggen om na te gaan of de wet-Renault werd nageleefd en is de procedure voor de rechtbank ondertussen stopgezet.

Bird & Bird spreekt voorts tegen dat medewerkers van het kantoor hun diensten hebben aangeboden op het fabrieksterrein van VW Vorst. Geen enkele advocaat van het kantoor heeft zich zaterdag of om het even welke andere dag ter plaatse begeven, aldus Bird & Bird in een mededeling. Het kantoor wijst er daarbij op dat 'cliënten ronselen strikt verboden is volgens onze deontologische regels'.

Wel werd Bird & Bird vorige week donderdag geraadpleegd door een werknemer van Volkswagen, bijgestaan door vier collega's, zo luidt het. In naam van deze werknemers werd maandag een verzoekschrift ingediend bij de arbeidsrechtbank. Ondertussen hebben deze mensen echter beslist de procedure stop te zetten, aldus nog het advocatenkantoor.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud