VW Vorst krijgt Audi A1 in 2009

Volkswagen Vorst mag in 2009 in exclusiviteit de Audi A1 maken. Daarvoor zijn 3.000 mensen nodig. Dat heeft premier Guy Verhofstadt vrijdag gezegd na een onderhoud met de VW-top. De nieuwe Audi A1 zal wel in competitieve omstandigheden moeten worden gebouwd.

(belga) Volkswagen gaat ook vanaf 2008 investeren in de Brusselse fabriek om de productie van de Audi A1 mogelijk te maken.

Er zal een overgangsregeling worden uitgewerkt in afwachting van de productie van de Audi A1 in 2009. Zo bestaat de mogelijkheid dat ook volgend jaar nog de oudere versie van de Golf zal worden gemaakt.

De regering van haar kant zal maatregelen nemen om dit scenario mogelijk te maken. Het gaat om technische werkloosheid, eventuele verdere verlaging van de lasten op ploegenarbeid en het toekennen van een verminderde sociale bijdrage tijdens de overgangsperiode.

De vakbonden houden een dubbel gevoel over. "We zien dit niet als een overwinning. Het blijft een sociaal drama", aldus ABVV-afgevaardigde Jan Vanderpoorten.

Hoe de Audi A1 eruit zal zien is vooralsnog onbekend. Volgens het Duitse automagazine Autobild zal het nieuwe instapmodel van Audi er ongeveer zo uit zien .

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud