'VW Vorst mag 84.000 wagens bouwen in overgangsperiode'

De Volkswagenfabriek in Vorst zou de komende twee jaar jaarlijks ongeveer 84.000 wagens mogen produceren. Het gaat om Polo's, Golf en een model van Audi dat nog bepaald moet worden. Dat heeft ABVV-vakbondsman Jan Vanderpoorten gezegd voor aanvang van de bijzondere ondernemingsraad die maandag omstreeks 10 uur van start is gegaan.

(belga) Op de vergadering zijn ook twee leden van de Duitse directie aanwezig.

De productie van de 84.000 wagens moet in 2007 en 2008 mensen aan het werk houden die nodig zijn voor de productie van de Audi A1 in 2009. Hoeveel mensen er aan de slag kunnen blijven de komende twee jaar, is nog niet duidelijk volgens Vanderpoorten. "Dat zal onder meer afhangen van de arbeidsorganisatie, het model van Audi dat we erbij krijgen en hoeveel mensen we precies nodig hebben voor de Audi A1."

Vanderpoorten heeft de cijfers afgelopen weekend vernomen via informele contacten. Hij hoopt maandag officiële bevestiging te krijgen. "Maar het feit dat hier twee Duitse directeurs zijn, voorspelt dat we vandaag toch wel nieuws zullen krijgen", vermoedt de vakbondsafgevaardigde.

Maandagnamiddag zitten directie en vakbonden overigens nog samen voor overleg over het sociaal plan. Het zal dan gaan over de brugpensioenregeling voor zo'n 820 mensen bij VW Vorst. "Die mensen hebben 30 tot 35 jaar anciënniteit en zouden niet meer krijgen dan de mensen die vrijwillig willen opstappen. Dat kan voor ons niet", aldus Vanderpoorten. "Deze mensen hebben recht op serieuze condities, ze worden tenslotte echt ontslagen."

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud