Advertentie

VW Vorst mag ook Polo assembleren

Volkswagen Vorst mag in 2008 de nieuwe Polo maken. Dat zegt vakbondsman Stefaan Van Bockstaele van de liberale vakbond. De fabriek moet wel 20 pct goedkoper draaien.

(belga) Vakbonden en directie van de Brusselse autofabriek zaten woensdag bijeen over de toekomst van Vorst en de werkwijze van Audi. De bonden moeten tegen 7 maart, wanneer een raad van toezicht plaatsvindt, hun akkoord geven over de inlevering van 20 pct op de productiekosten. Die moet van 39,9 euro per uur naar 32 euro per uur.

Dat zal ondermeer moeten gebeuren door in plaats van 35 uur 38 uur te gaan werken, luidt de boodschap van de directie. Die arbeidsduurvermeerdering is goed voor 7 van de 20 pct inlevering. Over de resterende 13 pct is nog geen duidelijkheid. Er zou ook een variabel bonussysteem komen.

De nieuwe Audi A1 komt er pas vanaf september 2009, aldus Van Bockstaele. Dit en volgend jaar blijft het productiecijfer op 84.000 wagens. In 2007 zullen de Golf, de Polo en de Audi A3 er van de band rollen. Vanaf de zomer 2008 krijgt Vorst ook de nieuwe Polo, aldus de vakbondsman. Die zou ook nog in 2009 worden gemaakt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud