VW Vorst: steunmanifestatie van Kevers aan poorten fabriek

Zondagvoormiddag hebben zich aan de poorten van de Volkswagenfabriek in Vorst een 100-tal Kevers en andere VW-modellen evenals leden van motorclubs verzameld. Het gaat om een steunmanifestatie voor de arbeiders van de VW-vestiging die dreigen hun job te verliezen.

(belga) Omstreeks 12.30u vertrok een karavaan van vakbondsleden en Volkswagens voor een rondrit langs de toeleveranciers in Vorst.Het idee voor de steunbetoging groeide afgelopen week binnen de muren van de fabriek zelf, zegt Koen De Smet, voorzitter van de Volkswagen Keverclub van België.

"Verschillende leden van onze club werken in de fabriek zelf en het is bij hen dat het idee is ontstaan. Wij vonden het vanzelfsprekend een schitterend initiatief en onze plicht om deze mensen onze steun te betuigen".Tussen de wagens bevonden zich verschillende Kevermodellen uit de jaren zestig en ouder, sommige geschilderd in de kleuren van de bekende Herbie uit de gelijknamige Disneyfilms. Ook aanwezig waren enkele Kharmann Ghias en Transporter-bestelwagentjes. Daarnaast waren ook heel wat modernere Volkswagen-modellen en andere wagens naar Vorst afgezakt. Het ging meestal om leden van zogenaamde tuningclubs waar wagens worden omgebouwd.

Op zowat alle wagens waren flyers aangebracht waarop te lezen stond 'Raak niet aan mijn job' en de meeste bestuurders hadden het VW-logo afgeplakt met zwarte tape. We weten ook wel dat onze actie weinig zoden aan de dijk zal zetten, zegt Koen De Smet. "Aan de beslissing van de Duitse directie zal ze niets veranderen maar we zijn hier vooral om onze solidariteit met de bedreigde werknemers te tonen".

Omstreeks 12.30u vertrok de karavaan van Volkswagens voor een rondrit in Vorst, langs de toeleveranciers van Volkswagen. Aan het hoofd reed een vrachtwagen met daarop een halfafgewerkt Goldmodel. Tussen de betogers liep ook Maria Vindevoghel, bekend ACV-afgevaardigde bij Sabena en Flightcare.

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud