VW Vorst: tussen 1.410 en 2.289 ontslagen bij onderaannemers

De herstructurering bij de Volkswagenfabriek in Vorst zou bij de onderaannemers van VW leiden tot tussen de 1.410 en de 2.289 ontslagen. Het uiteindelijke cijfer zal afhangen van de verschillende scenario's die nu nog mogelijk zijn.

(belga) Dat heeft het kabinet van de Brusselse minister voor Economie en Werk Benoît Cerexhe dinsdag gezegd. De verschillende gewestelijke partners in de crisiscel VW Vorst bevestigen die cijfers.

Volgens het kabinet Cerexhe verliezen in het beste geval 1.410 werknemers van toeleveranciers hun baan als gevolg van de herstructurering bij de Duitse autobouwer. Dat zijn er dus meer dan de "maximaal 1.100" die federaal minister van Werk Peter Vanvelthoven eerder op de dag bekendmaakte in de kamercommissie Sociale Zaken.

Het kabinet Cerexhe heeft weet van zo'n achthonderd bedrijven die leveren aan VW, waarvan er 35 in België liggen. Onder die 35 zijn er acht die onderdelen maken voor de Golf, het model waarvan Volkswagen heeft aangekondigd dat de productie verhuist naar Duitsland.

53198622

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud