Waar wordt opnieuw gevlogen?

De luchthaven van Hamburg (Foto EPA) ©EPA

Het gebied waar wegens de aswolk boven Europa een vliegverbod geldt, is in de nacht van zondag op maandag duidelijk gekrompen. Volgens de Europese dienst voor luchtvaartveiligheid Eurocontrol in Brussel, werd het luchtruim vooral in het zuiden, bij de Middellandse Zee, en in grote delen van Scandinavië vrijgegeven.

(tijd) - Zondag strekte het gebied zich uit van Mallorca tot het noorden van Noorwegen en van Ierland tot in Turkije. Maandagmorgen waren het zuiden van Portugal, Spanje en de Middellandse Zee alsook een gordel boven het zuiden van Frankrijk, het noorden van Italië en Slovenië weer vrij. Ook in Hongarije kan weer gevlogen worden.

In het noorden was het luchtruim boven Noorwegen, het midden en noorden van Zweden alsook het zuiden van Finland weer open. In het oosten bleef de toestand echter onveranderd en is het luchtruim dicht tot aan de Zwarte Zee.

Zwitserland heeft maandag toelating gegeven zijn grondgebied boven 6.400 meter te vliegen, waar dit voorheen 11.000 meter was. Vliegtuigen mogen er wel niet landen of opstijgen. Het Kroatische luchtruim is maandag volledig heropend. Ook Tsjechië is weer bereikbaar met het vliegtuig.

In Duitsland blijft het luchtruim nog dicht tot minstens 02.00 uur dinsdag.

 

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud