Werknemers Chrysler overwegen bod

De werknemers van Chrysler overwegen een bod op de Amerikaanse automobielconstructeur om een verkoop aan een investeringsfonds te vermijden. Dat meldt The Wall Street Journal vrijdag.

(belga) Het project voorziet een controlename van Chrysler van 70 procent door de werknemers en de Amerikaanse vakbond UAW. Het moederhuis van de Amerikaanse constructeur, het Duitse Daimler, zou de rest van het kapitaal in handen houden, aldus het dagblad.

Een groep werknemers van de Chrysler-fabriek in Toledo (Ohio) zou aan de basis liggen van het plan, dat momenteel onderzocht wordt door de juridische afdeling van de UAW.

Om de controlename te financieren zouden de werknemers bereid zijn tot toegevingen in het zeer gevoelige dossier over gezondheid en pensioenen. Chrysler vraagt al maanden tevergeefs een verlichting van dat dossier.

Door een alternatief bod hopen de werknemers te vermijden dat een investeringsfonds de controle van Chrysler zou overnemen. Daimler zette half februari immers de deur open voor een verkoop van zijn Amerikaanse noodlijdende filiaal. Daarop werden vier belangrijke overnamedossiers opgesteld. De helft daarvan zou komen van investeringsfondsen: Cerberus en Blackstone/Centerbridge. Miljardair Kirk Kerkorian zou ook geïnteresseerd zijn, net als de Canadese fabrikant van auto-onderdelen Magna.

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud