Wienerberger gaat dicht in Rijkevorsel en Warneton

Bakstenenproducent Wienerberger sluit twee vestigingen in Rijkevorsel en het Henegouwense Warneton. In Vlaanderen verliezen volgens de bonden daardoor 38 mensen hun job, in Wallonië 48. De directie spreekt van 69 getroffen werknemers.

(belga) - Volgende week starten de gesprekken met de vakbonden. Een van de opties voor het personeel in Rijkevorsel is tewerkstelling in andere nabijgelegen vestigingen maar dat is niet evident, zegt Justin Daerden van het ACV. "Ook in de andere vestigingen en in de hele sector gaat het op dit ogenblik niet goed."

Volgens Daerden hadden de vakbonden niet verwacht dat Wienerberger nu al de deuren zou sluiten in de twee vestigingen. "Maar volgens de directie zijn er niet genoeg vooruitzichten op verbetering in 2009 en 2010 en is dat een te lange periode om te overbruggen."

In Rijkevorsel produceert Wienerberger bij SAS bakstenen volgens een oude methode, maar de vraag naar het nicheproduct is stilgevallen volgens Daerden. "Bovendien zou een nieuwe verstrenging van de emmissienormen een aanzienlijke investering met zich meebrengen tegen 2012. Dat en de slechte vooruitzichten maken dat er nu besloten is de activiteiten stop te zetten." Maandag start het overleg in Rijkevorsel.
Ook in de steenbakkerij van Warneton gaat het om nicheproducten en een te grote stock, aldus Daerden. Daar start het overleg woensdag.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud