ZNJ blijft beslissing over toekomst uitstellen

De raad van bestuur van Gruno & Chardin, de groep achter het Brusselse modehuis ZNJ, stelt de beslissing over zijn toekomst opnieuw uit. Gedelegeerd bestuurder en grootaandeelhouder Louis-Marie Ameloot heeft nu tot maandag de tijd gekregen om de knoop door te hakken of het bedrijf de boeken neerlegt, beroep aantekent tegen de niet-toekenning van het gerechtelijk akkoord dan wel gewoon voort werkt met het risico dat een van de schuldeisers een klacht indient.

(tijd) Op 27 oktober besliste de Brusselse rechtbank van Koophandel niet in te gaan op de aanvraag voor een gerechtelijk akkoord van ZNJ. Het bedrijf zei daarop tegen 2 november duidelijkheid te verschaffen over wat het zou doen. Maar die datum werd ondertussen verschillende malen verschoven. Waarom ZNJ de extra bedenktijd nodig heeft, is niet duidelijk. Gedelegeerd bestuurder Ameloot was vandaag andermaal niet bereikbaar voor commentaar.

ZNJ trok eind vorig jaar naar de Vrije Markt tegen 5 euro per aandeel. Toen klonk het dat het bedrijf middelen zocht voor een internationale expansie. Later lekte evenwel uit dat het bedrijf een zware schuld torst, wat wellicht de reden was om vers geld op te halen. De gebrekkige communicatie van het bestuur deed beleggers het vertrouwen in ZNJ helemaal verliezen. De handel in het aandeel is sinds 10 oktober opgeschort door Euronext Brussel, waar het tegen 1,25 euro noteerde op de Vrije Markt.

Stephanie De Smedt

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud