Aandeelhouders blokkeren bonus voor werknemers Ericsson

Plannen van het Zweedse telecomconcern Ericsson om de meer dan 60.000 werknemers een bonus te geven zijn donderdag geblokkeerd tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van het bedrijf.

(dpa) Het geplande bonusprogramma werd tegengehouden door een aantal Amerikaanse beleggingsfondsen. Zij hebben meer dan 11 procent van Ericsson in handen, terwijl het programma door 90 procent van de aandeelhouders moest worden goedgekeurd.

Volgens het bonusprogramma zouden onder meer 42 miljoen aandelen van het concern onder de werknemers verdeeld worden. De werknemers zouden meer bepaald tot 7,5 procent van hun loon kunnen beleggen in aandelen.

Vertegenwoordigers van de beleggingsfondsen verklaarden niet waarom ze de plannen blokkeerden. Zowel concerntopman Carl-Hendrik Svanberg als voorzitter Michael Treschow betreurde de beslissing. Ericsson zal nu tegen de herfst een nieuw voorstel opmaken.

De Zweedse regering liet via staatssecretaris Magnus Graner weten dat ze mogelijk de wetgeving zal aanpassen die de blokkering mogelijk maakte. Die wetgeving was eigenlijk bedoeld om de belangen van minderheidsaandeelhouders te beschermen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud