Aandeelhouders Dow Jones akkoord met overname door Murdoch

©REUTERS

Meer dan 60 procent van de aandeelhouders van de mediagroep Dow Jones, eigenaar van de Wall Street Journal, hebben donderdag het licht op groen gezet voor de overname van hun bedrijf door News Corp, eigendom van persmagnaat Rupert Murdoch.

(belga) - News Corp betaalt 60 dollar per aandeel Dow Jones. De totale overnamesom bedraagt daarmee 5,6 miljard dollar (3,4 mia euro).

In totaal zou 60,27 pct van het kapitaal de overname hebben goedgekeurd, zo bericht de Wall Street Journal. Daarbij ook de familie Bancroft, die de meerderheid van de stemgerechtigde aandelen in handen houdt.

De overname had heel wat voeten in de aarde. Murdoch moest afgelopen zomer hemel en aarde bewegen om de familie Bancroft over de streep te trekken. Die controleerden al meer dan honderd jaar de Wall Street Journal. Binnen de familie was er verdeeldheid, maar uiteindelijk stemde ze toe.

Murdoch wil de Wall Street Journal vooral meer internationale uitstraling geven, in concurrentie met de Financial Times. Verwacht wordt dat hij de online-editie gratis zal maken. De mediatycoon heeft ook Les Hinton, de vroegere chef van News International, van Londen naar New York gestuurd om Dow Jones te leiden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud