'Aantal klanten Belgacom TV stijgt'

(tijd) - Jean-Charles De Keyser, die Belgacom TV leidt, zei dat de groei van het aantal klanten van Belgacom TV behoorlijk herstelt. Dat schrijft De Tijd.

Het is vandaag twee jaar geleden dat Belgacom begon met de verkoop van Belgacom TV, zijn product voor de verdeling van tv-programma's via de breedbandlijn. Hoeveel klanten Belgacom TV heeft, is niet bekend. Eind maart stond de teller op bijna 150.000. Dat komt overeen met net geen 4 procent van het klantenbestand van de concurrentie, de kabel- televisiemaatschappijen zoals Telenet.

In het eerste kwartaal moest Belgacom TV een flinke groeivertraging slikken. Door het aflopen van een Try & Buy-aanbod kwamen er maar een kleine 10.000 nieuwe klanten bij. 'We hebben de vertraging helemaal gecorrigeerd', zei De Keyser op het congres TV Evolution Summit in Madrid. 'Het aantal klanten stijgt erg duidelijk, onder meer door de invoering van pakketten waarbij tv gebundeld wordt met andere producten. We doen het dit kwartaal beter dan begroot. U kunt zich in augustus, bij de bekendmaking van Belgacoms halfjaarcijfers, aan een aangename verrassing verwachten. Ook de gemiddelde opbrengst per klant groeit stevig.'

De Keyser bevestigde de doelstelling van Belgacom TV om dit jaar evenveel nieuwe klanten aan te trekken als vorig jaar (106.000).

BB

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud