Alfacam krijgt 5 miljoen van Gimv

Alfacam-topman Gabriel Fehervari (foto: photonews) ©Photo News

De Lintse televisiegroep Alfacam ziet haar kapitaal versterkt met 5 miljoen euro door een lening van aandeelhouder Gimv. De investeringsmaatschappij koopt bovendien aandelen over van de oprichter Gabriel Fehervari en zijn vrouw Karin Stoop. Die transactie doet het belang van Gimv stijgen van 3,15 procent tot 4,9 procent.

(tijd) - Gimv is al meer dan tien jaar aandeelhouder van Alfacam. Bij diens beursgang in 2007 verzilverde de investeringsmaatschappij een deel van haar participatie. Vandaag bevestigt de groep haar geloof in Fehervari en zijn bedrijf met een achtergestelde lening van 5 miljoen euro, waaraan warrants worden gekoppeld. De uitoefenprijs van de warrants zal worden vastgelegd op een buitengewone vergadering van Alfacam eind oktober.

Gimv koopt voorts aandelen over van Fehervari en zijn echtgenote. Hoeveel of voor welk bedrag maakt Gimv niet bekend. Volgens KBC Securities gaat het om zowat 140.000 stuks die tegen iets minder dan de slotkoers van donderdag, 7,83 euro, werden gekocht. Goed voor een investering van zowat 1,1 miljoen euro met andere woorden. 

De participatie van Gimv in Alfacam stijgt door de aandelenovername van 3,15 (eind maart) tot 4,9 procent. Bij uitoefening van de aan de lening gekoppelde warrants kunnen daar nog 'ettelijke procenten' bijkomen, aldus Gimv-woordvoerder Frank De Leenheer. Het belang van Fehervari zakt volgens KBCS van 69,75 tot 68 procent. 

Exqi

De overname van de aandelen laat Fehervari toe 4,5 miljoen euro te investeren in de lancering van de generalistische zender Exqi. Het is duidelijk dat Gimv een investering in Alfacam verkiest boven een in het Exqi-project. Fehervari zoekt momenteel investeerders die tientallen miljoenen in de nieuwe zender willen pompen. De zender heeft jaarlijks 30 tot 60 miljoen euro nodig. 

In het persbericht wordt bevestigd dat Exqi wordt afgesplitst van Alfacam. De Lintse groep behoudt een minderheidsbelang.

SR

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud