Advertentie

Banksys en gsm-operatoren lanceren betaling via gsm

Banksys lanceert met de mobiele operatoren BASE, Mobistar en Proximus de beveiligde betaling via de gsm. Wie klant is bij een van de operatoren en een Bancontact/Mister Cash-bankkaart bezit, kan met zijn gsm betalen. Elke verrichting kost de klant 25 eurocent.

(tijd) De dienst is gebaseerd op de m-banxafe-technologie van Banksys die een beveiligde betaling garandeert. De gsm dient over een SIM-kaart met die technologie te beschikken. Deze SIM-kaarten zijn in de winkels van de operatoren te verkrijgen. Vervolgens dient de gsm aan de bankrekening te worden gekoppeld. Inschrijven kan op op www.m-banxafe.be .

De betalingstransactie verloopt als volgt. De handelaar stuurt een verzoek via zijn gsm, de klant ontvangt een sms en bevestigt zijn wens om te betalen via een geheime code. Vervolgens krijgen de klant en de handelaar beide een bevestigingsbericht van de transactie.

De dienst vereist geen abonnements- of aansluitingskosten. Elke verrichting kost de klant 25 eurocent (incl. BTW). De handelaar betaalt 49 eurocent (excl. BTW).

Concurrentie

Vorige week kondigden de oprichters van internetaanbieder Skynet en internetbank Keytrade Bank met Tunz.com een soortgelijke dienst aan voor bedragen tot 150 euro. Bij Banksys geldt de limiet van de bankkaart.

Tunz.com wordt in de loop van april verwacht. Het nieuwe concept is eigenlijk een elektronische portemonnee. Gebruikers kunnen geld op een internetrekening bij Tunz.com storten en vervolgens betalen via de gsm. Om een betaling uit te voeren, volstaat het het gsm-nummer van de begunstigde en een persoonlijke pincode in te geven.

(foto: belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud