Advertentie

Belgacom schrapt 1.500 jobs

Tegen 2011 zouden er 1.500 jobs verdwijnen bij Belgacom. Dat is de boodschap die de vakbondsafgevaardigden op de informatievergadering van de telecomoperator donderdagavond hebben gekregen, zegt ACV-afgevaardigde Ben Coremans. Daarmee werd het bericht bevestigd dat donderdag verscheen in de kranten De Tijd en L'Echo.

(belga) "Tegen 2011 zullen er 1.500 banen verdwijnen", aldus Coremans. "Dat zijn er 300 op jaarbasis, maar de directie ziet geen reden tot naakte ontslagen, alles zou via natuurlijke afvloeiingen kunnen gebeuren."

Coremans wijst erop dat er bij Belgacom nochtans een hoge werkdruk wordt gevoeld op de vloer. "Er is eigenlijk sprake van een personeelstekort", luidt het. Dat die werkdruk nu hoger ligt dan vroeger wijt hij onder meer aan het succes van Belgacom op dit moment, waarbij hij verwijst naar Belgacom TV. De kans dat die werkdruk afneemt, schat Coremans laag in.

Wat betreft de nieuwe structuur, is meegedeeld dat de ondersteunende diensten naar het moederbedrijf verhuizen. Daarnaast komt er een matrixstructuur.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud