Advertentie

Belgacom stapt in specialist mobiele betalingen Tunz

Telecombedrijf Belgacom neemt een belang van 40 procent in de specialist in mobiele betalingen Tunz. Dat meldt het bedrijf in een persbericht voorbeurs. De waarde van de transactie wordt niet bekendgemaakt.

(tijd) - Tunz is een Belgisch bedrijf dat beschikt over een Europese e-moneylicentie. Het in 2007 opgerichte bedrijf biedt een open betaalplatform voor mobiele toepassingen aan. Tunz werd opgericht door Grégoire de Streel en Jean Zurstrassen, medeoprichters van Skynet (nu Belgacom) en Keytrade Bank (nu Landbouwkrediet). 

Belgacom wil de expertise van Tunz gebruiken voor de ontwikkelingen van diensten in de groeiende markt van mobiele microbetalingen.

Het betaalsysteem van Tunz werkt met alle mobilofoons en gsm-operatoren. De eigenlijke betaling gebeurt via een sms-bericht naar de begunstigde, bevestigd door een pincode.

Tunz.com werkt volgens het principe van een elektronische portemonnee, zoals Proton. Dat betekent dat je op voorhand geld op een internetrekening bij Tunz moet plaatsen. Dat kan via een overschrijving of een betaling met een kredietkaart. Wie nog geen rekening bij Tunz opende en toch al een betaling via gsm ontvangt, krijgt automatisch een rekening en een pincode toegekend. Vanop de Tunz-rekening kan het geld ook getransfereerd worden naar een andere Tunz-rekening of naar een gewone bankrekening. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud