Advertentie

Belgacom start proefproject rond contactloos betalen

Belgacom-topman Didier Bellens (foto Jerry De Bie) ©Jerry De Brie

Als het van Belgacom afhangt, betalen we binnenkort onze supermarktrekening met de gsm. Even met het mobieltje voorbij een speciaal leestoestel passeren, en klaar is kees. Een speciale sticker op de achterzijde van je gsm volstaat. Belgacom lanceert voor de nieuwe dienst het merk PingPing. Delhaize, Coca-Cola en Accor stappen mee in pilootprojecten.

Ook bestaan er manieren om met de gsm te betalen. Tunz.com lanceerde een elektronische portemonnee. Wie geld op een internetrekening stort, kon aankopen doen per gsm. Het volstond om het gsm-nummer van de begunstigde en een code in te voeren. Maar het systeem kende geen succes. Belgacom kocht vorige week een belang van 40 procent in Tunz.

PingPing, de nieuwe technologie van Belgacom, heeft alvast een aantal voordelen. Het is sneller, gebruiksvriendelijker én het kan voor een hele reeks betalingen gebruikt worden. Het is ook niet uitsluitend voorbehouden voor Proximus-klanten. De telecomoperator start alvast drie pilootprojecten met Coca-Cola, Delhaize en Accor Services.

Het systeem werkt als volgt: de gebruiker kleeft een chip (in de vorm van een sticker) op de achterzijde van zijn gsm en opent een online-account bij PingPing. Wie vervolgens wil betalen in de supermarkt of een drankje wil uit de cola-automaat, hoeft enkel met de gsm voorbij een leestoestelletje te passeren. Geld opladen kan via Visa of transacties tussen twee gebruikers.  maar ook via elektronische maaltijdcheques. Daarvoor werkt Belgacom samen met Accor.

Ceo Didier Bellens hoopt eind dit jaar met de dienst publiek te gaan. Later zouden nog verschillende andere diensten volgen. DS

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud