Berlusconi repatrieert 850 miljoen uit Belgisch Mediaset-vehikel

Silvio Berlusconi

Het Italiaanse bedrijf Mediaset van premier Silvio Berlusconi trekt 850 miljoen euro terug uit zijn Brusselse dochterbedijf Mediaset Investment Belgium. De enorme som geld werd amper een jaar eerder in het Belgische bedrijf gepompt.

(tijd) - De vennootschap Mediaset Investment Belgium werd pas eind 2007 opgericht als financeringsvehikel en participatiemaatschappij van de groep Mediaset, het mediabedrijf van de Italiaanse premier Berlusconi. Op 1 december 2007 werd het kapitaal met 850 miljoen euro verhoogd. Dat geld werd ruim een jaar later opnieuw weggehaald, zodat Mediaset Investment Belgium terugviel op een minimumkapitaal van 18.600 euro. Deze opmerkelijke transactie werd recent gepubliceerd in het Staatsblad.  

Of Berlusconi ooit van plan geweest was om iets in Belgiƫ te investeren, zoals de naam van de vennootschap zou kunnen suggereren, is twijfelachtig. Mogelijk diende het Belgische vehikel om de geldstromen binnen de groep te optimaliseren, door bijvoorbeeld gebruik te maken van de notionele intrestaftrek.

Internationale groepen plaatsen wel vaker grote sommen geld in Belgische vehikels. De operatie van Mediaset springt er echter uit door de omvang van de som en de snelheid waarmee het geld werd teruggehaald.

DA

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud