Advertentie

Beroep Belgacom tegen fiscus verworpen

De Belgacom-torens in de Brusselse noordwijk (foto Photonews) ©Photo News

Het beroep dat telecombedrijf Belgacom had aangetekend in verband met zijn Luxemburgse filiaal Belgacom Invest is verworpen. Als gevolg hiervan zal het telecombedrijf een honderdtal miljoen euro belastingen moeten betalen in België, zo schrijft de krant La Libre Belgique zaterdag.

(belga) - Het geschil sleept al aan sinds 2007. Het draait rond Belgacom Invest, de Luxemburgse holding die de onderneming eind 2003 oprichtte en waarin de aandelen van Belgacom Mobile, de vennootschap achter dochterbedrijf Proximus, waren ondergebracht.

De Bijzondere Belasting Inspectie (BBI) beschouwt die holding als een "fiscale ingezetene" van België, en niet van Luxemburg, omdat de vennootschap volgens de fiscus bestuurd wordt vanuit ons land. Vandaar de stelling dat Belgacom achterstallige belastingen verschuldigd is.

De BBI eiste voor de jaren 2004, 2005 en 2006 69 miljoen euro. Maar de factuur blijft oplopen. Als de bedragen geëxtrapoleerd worden naar 2007 en 2008, bedraagt de factuur aan de Belgische staat inmiddels een honderdtal miljoen euro. Volgens La Libre beschikt het telecombedrijf nog over 3 maanden om tegen de beslissing naar de rechter te stappen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud