Betoging na zelfmoordreeks bij France Telecom

©BLOOMBERG NEWS

Zo'n 150 personeelsleden van France Telecom in Besançon hebben woensdag betoogd voor de lokale zetel van het bedrijf. Aanleiding was een nieuwe zelfmoord van een medewerker, al de twintigste op anderhalf jaar tijd. De vakbonden houden het personeelsbeleid verantwoordelijk voor de wanhoopsdaad.

(belga) - "Sinds februari 2008 is het al de twintigste zelfdoding bij France Telecom", aldus een vakbondsman. In dezelfde periode zouden er ook al twaalf pogingen geweest zijn. Alleen al de laatste maand, pleegden vier werknemers zelfmoord.

Het laatste slachtoffer was de 28-jarige Nicolas G., alleenstaand en zonder kinderen. Volgens een vakbondsvertegenwoordiger was hij recent benoemd op een post die hij zelf als zwaar onder zijn kwalificaties beschouwde.

De jongeman liet geen afscheidsbrief na. Maar de bonden zien toch een zekere gelijkenis met andere zelfdodingen bij France Telecom: "stress en slechte arbeidsomstandigheden (...) Het gaat om een globaal probleem, maar 90 procent is toch terug te voeren tot een probleem van het bedrijf". Op 14 juli liet een werknemer van het telecombedrijf die zelfmoord had gepleegd een afscheidsbrief achter waarin hij verwees naar de "werkdruk" en "het schrikbewind door het management".

De directie wilde woensdag geen commentaar kwijt.

Bij France Telecom werken 187.000 mensen. Het bedrijf is voor 26 procent in handen van de Franse staat.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud