Advertentie

BIPT dreigt met boete aan Belgacom over terminatietarieven

Het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) heeft Belgacom in gebreke gesteld omdat het telecombedrijf de daling van de mobiele terminatietarieven niet heeft doorgerekend aan de consument.

(belga) Als Belgacom niet toegeeft, kan het een administratieve boete krijgen, zo luidt het dinsdag in een persbericht van minister van Telecom Marc Verwilghen (VLD).

De mobiele terminatietarieven zijn de tarieven die de gsm-operatoren aanrekenen voor gesprekken afkomstig van het netwerk van een andere maatschappij (vast of mobiel). Die zijn verlaagd, maar Belgacom blijkt die verlaging, wat betreft gesprekken van vast naar mobiel, niet door te rekenen in het voordeel van de klanten. Het is daartoe nochtans verplicht, aldus het persbericht.

Het BIPT heeft Belgacom nu in gebreke gesteld. Belgacom wordt nu een laatste maal gehoord en kan een administratieve boete krijgen, zo heet het.

Minister Verwilghen heeft de Raad voor de Mededinging ook verzocht om na te gaan of de gsm-operatoren de consumenten laten meegenieten van de daling van de terminatietarieven die zij elkaar aanrekenen, luidt het nog.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud