Bod News Corp op Dow Jones verworpen

Het bod van News Corp, het mediabedrijf van Rupert Murdoch, op Dow Jones, de uitgever van onder andere zakenkrant The Wall Street Journal, is verworpen door de familie Bancroft. Dat is de grootste aandeelhouder van Dow Jones. Dat schrijft The Financial Times.

Rupert Murdoch, eigenaar van News Corp (foto: bloomberg)

(tijd) - Het ongevraagde bod, dat News Corp dinsdag lanceerde, bedraagt 60 dollar per aandeel en waardeert Dow Jones op 5 miljard dollar.

Toch lijkt het erop dat de strijd om Dow Jones zal doorgaan. Analisten speculeren erop dat de Bancrofts het niet eensluidend eens waren over de afwijzing van het bod. Verwacht wordt dat andere mediagroepen of private equity-spelers zich zullen gaan moeien in de overnamestrijd.

Het aandeel van Dow Jones sprong gisteren na de bekendmaking van het nieuws over een bod maar liefst 57 procent hoger tot 57,28 dollar. Daarop werd de handel in het aandeel stilgelegd. News Corp moest 4,2 procent prijsgeven. Beleggers reageren sceptisch op het bod van Murdoch, omdat het komt op een moment dat de papieren pers meer en meer terrein verliest tegenover het internet.

In het bod van Murdoch op Dow Jones zat een premie van maar liefst 65 procent verrekend tegenover de slotkoers van maandag.

Peter De Groote peter.de.groote@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud