BT slikt pensioentekort van 1,7 miljard pond

Het Britse telecomconcern BT Group heeft over het derde kwartaal de nettowinst sterk zien dalen als gevolg van een zwakke prestatie van het onderdeel Global Services. Daarnaast heeft het pensioenfonds van het concern een groot tekort opgelopen.

(dow jones) - Voor volgend jaar verwacht het concern een vrije kasstroom van 1 miljard Britse pond voor pensioenbetalingen.

"Met onze focus op de verbetering van de prestaties van Global Services, aanhoudende kostenbesparingen en beheersing van de investeringen, verwachten wij een vrije kasstroom voor pensioentekort betalingen van meer dan 1 miljard pond", zegt Chief Executive Ian Livingston.

De nettowinst van BT bedroeg in het derde kwartaal 97 miljoen pond, 73% lager dan een jaar eerder. De omzet steeg met 5% naar 5,48 miljard pond, terwijl analisten een omzet van 5,36 miljard hadden verwacht.

Het pensioenplan van BT had aan het einde van het derde kwartaal een tekort van 1,7 miljard pond, terwijl dit eind maart 2008 nog een overschot van 2 miljard pond was. Analisten waren al bezorgd over de pensioenverplichtingen van het concern vanwege de dalende waarde voor aandelen en vastgoed.

BT heeft een van de grootste pensioenfondsen van het Verenigd Koninkrijk, met meer dan 33 miljard pond aan verplichtingen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud