Advertentie
Advertentie

Carlo De Benedetti gaat met pensioen

©AFP

De Italiaanse zakenman Carlo De Benedetti heeft maandag op 74-jarige leeftijd zijn pensioen aangekondigd. In 1988 probeerde De Benedetti de Generale Maatschappij van België (Société Générale) in handen te krijgen.

(belga) - Die mislukking beschouwt de zakenman nog steeds als de grootste nederlaag in zijn carrière.

"Ik heb besloten om het voorzitterschap van alle bedrijven die ik heb opgericht, uit handen te geven", aldus De Benedetti op een persconferentie in Milaan.

De voornaamste holding van De Benedetti, CIR, heeft de Italiaanse linkse krant La Repubblica in handen, het tweede grootste dagblad van het land. Ook Espresso, een links weekblad met een oplage van 430.000 exemplaren, is eigendom van CIR.

In 1978 nam de zakenman Olivetti over, een bedrijf in kantoorapparaten dat destijds in een crisis verkeerde. In de jaren tachtig leefde het bedrijf onder zijn leiding opnieuw op en vormde zich om tot informaticareus.

Als grootste fout uit zijn loopbaan noemt De Benedetti zijn poging om in 1988 de investeringsbank Generale Maatschappij van België over te nemen. Hij verloor de overnamestrijd destijds van de Franse energiegroep Suez.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud