Advertentie
Advertentie

Christie Hefner treedt af als ceo Playboy

Christie Hefner, foto bloomberg

Christie Hefner, dochter van Playboy-stichter Hugh Hefner, treedt volgende maand af als gedelegeerd bestuurder en voorzitter van de raad van bestuur van Playboy Enterprises, na een carriere van meer dan 20 jaar bij het bedrijf.

(tijd) - Hefner zal nog tot eind januari de functie van ceo waarnemen en in de raad van bestuur blijven zetelen tot een vervanger is aangeduid. In tussentijd zal Jerome Kern, sinds 2002 bij het bedrijf, de functie van niet-uitvoerend voorzitter waarnemer.

Christie Hefner trad in dienst bij Playboy in 1975 en werd in 1988 ceo van het bedrijf. Na een loopbaan van meer dan 20 jaar als ceo houdt ze het voor bekeken. Onder haar bewind werd de divisie afgeleide producten de meest winstgevende van het concern. 'Op het moment dat de VS kiezen voor verandering onder de vorm van een nieuwe leider, heb ik beslist dat het ook in mijn eigen leven tijd is voor verandering', geeft Hefner als reden voor haar vertrek.

Playboy Enterprises, uitgever van het legendarische blootblad, heeft het al geruime tijd moeilijk om zijn weg te vinden in het internettijdperk. De opkomst van het internet knaagt aan het succes van het magazine. Bovendien slaagt Playboy er niet in om het aanbod af te stemmen op de veranderende vraag.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud