Cisco België werft 100 tot 140 werknemers aan

Cisco België, de fabrikant van netwerkapparatuur en -infrastructuur, wil in 2007 100 à 140 mensen aanwerven. Twee derde van de nieuwe jobs die in 2007-2008 worden ingevuld, zijn ingenieurjobs. Eén derde staat open voor commerciële medewerkers.

(belga) In België staan er momenteel zo'n 820 mensen op de payroll van Cisco, waarvan 520 in Diegem en 300 in Kortrijk. Het bedrijf heeft in het afgelopen jaar een grote groei meegemaakt. Ook in België, zo bleek tijdens een persmeeting in Gent. "We zijn de afgelopen elf maanden met 20 procent gegroeid in België", zegt algemeen directeur Pol Vanbiervliet. Dat verklaart waarom er in 2007 (en eventueel nog in de eerste helft van 2008) zoveel commerciële functies vrijkomen.

Daarnaast zoekt Cisco België voor haar vestiging in Diegem en Kortrijk ook industriële en burgerlijke ingenieurs. "We zoeken zowel graduate engineers", aldus Vanbiervliet, "ingenieurs die vers van school komen, als ingenieurs met ervaring in ICT en liefst in telecom". De pas "afgezwaaide" ingenieurs krijgen opleiding van het bedrijf zelf.

Een aantal van de nieuwe medewerkers zal de helpdesk bemannen in Diegem. Dat is wereldwijd één van de vier supportcentra van het bedrijf. "Ongeveer 80 procent van de netwerken van bedrijven wereldwijd draait op apparatuur van Cisco", aldus de algemeen directeur. Diegem verzorgt ondersteuning daarvoor.

De vestiging in Kortrijk, het voormalige Scientific-Atlanta, is dan weer bezig met videoprocessing. Ook daar kunnen nieuwe mensen aan de slag. Kortrijk maakt sinds 2006 volledig deel uit van Cisco België. "Video is voor ons de absolutie revolutie in de komende 5 à 10 jaar. Er zijn maar heel weinig bedrijven die dergelijke expertise hebben, aldus Vanbiervliet.

Vandaag stelt Cisco België in Diegem tientallen verschillende nationaliteiten te werk. 80 procent van de werknemers bij het bedrijf is hoger geschoold. Het wordt niet evident om voldoende kandidaten te vinden voor de vacatures, beseft de algemeen directeur: "Bedoeling is om zoveel mogelijk Belgische mensen op onze rol te krijgen, maart het zal niet met allemaal Belgische mensen kunnen. In België is er een tekort aan netwerkingenieurs."

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud