Deutsche Telekom onderhandelt opnieuw met vakbond, personeel staakt

Terwijl de werknemers staken, onderhandelen directie en vakbonden van de Duitse telecomgigant Deutsche Telekom donderdag opnieuw over de uitbesteding van zowat 50.000 jobs.

(belga) "Ik ga ervan uit dat er een einde komt aan het juridisch getouwtrek en dat we tot de kern van de zaak kunnen komen", zegt Karl-Gerhard Eick, financieel directeur van Deutsche Telekom bij het begin van de onderhandelingen.

Donderdag gaat de derde onderhandelingsronde in tussen vertegenwoordigers van de werknemers en het management van Deutsche Telekom over de plannen. De onderhandelingen worden vrijdag voortgezet.

De werknemers vrezen dat hun loon achteruit zal gaan als hun jobs worden ondergebracht bij dochtermaatschappijen van Deutsche Telekom. Bovendien wil de telecomgigant een werkweek van minstens 38 uur invoeren in plaats van de huidige werkweek van 34 uur. Ook gaan beginnende werknemers bij de dochterbedrijven in de toekomst aanzienlijk minder verdienen.

Zowat 1.000 werknemers van Deutsche Telekom legden woensdag al tijdelijk het werk neer. Volgens de vakbond Verdi vinden de stakingen donderdag in heel Duitsland plaats.

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud