Advertentie

Dirk Wauters nieuwe topman VRT (update)

Dirk Wauters wordt de nieuwe topman van de VRT. Dat wordt bevestigd door de directie van de openbare omroep. Hij volgt ten vroegste vanaf juni Tony Mary op, die vorig jaar de laan werd uitgestuurd. Bij de woordvoerder van Vlaams minister van Media Geert Bourgeois (N-VA) valt te horen dat er een voordracht is voor een nieuwe topman, waarover de Vlaamse regering moet beslissen.

(belga) De 52-jarige Wauters bekleedt een topfunctie bij electronicabedrijf Siemens. Hij staat er al meer dan drie jaar aan het hoofd van de telecomactiviteiten in ons land en is als tweede man lid van het directiecomité. Wauters studeerde in 1977 af als burgerlijk ingenieur in Leuven en behaalde een master in business administration in Californië (VS).

Zijn loopbaan ging van start in de Verenigde Staten. Later stapte hij over naar de Franse telecomreus Alcatel, waar hij opklom tot een topfunctie bij de divisie services & distribution en de leiding had over de informaticapoot in Parijs. Vijf jaar terug ging hij aan de slag bij Siemens. Wauters volgt Tony Mary op. Die werd in september door de Vlaamse regering aan de deur gezet, na een opeenstapeling van conflicten. Hij werd tijdelijk opgevolgd door Piet Van Roe, die jaren terug al aan het hoofd van de openbare omroep stond. Omdat Wauters pas in juni zou in dienst treden, kan Van Roe de overschakeling naar de nieuwe structuur bij de VRT nog mee begeleiden.

foto vrt/ag siemens

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud