Econocom boekt halfjaarnettowinst van 6,4 miljoen euro

Econocom, leverancier van IT-diensten, heeft over de eerste zes maanden van 2007 een nettowinst gerealiseerd van 6,4 miljoen euro, tegen 0,1 miljoen een jaar geleden. De omzet steeg met 14,6 procent tot 322,8 miljoen euro. Op vergelijkbare basis bedroeg de stijging 8,3 procent.

(tijd) Het bedrijf bevestigt verder een bedrijfswinst (ebit) van 8,5 miljoen euro (+150%). De forse groei is te danken aan het herstel van de telecomactiviteiten (+17,3%). Econocom maakte het cijfer eind juli al bekend bij de publicatie van de voorlopige resultaten, net als een omzet van 320 miljoen euro.

De IT-leverancier zette zijn groeistrategie op de telecommarkt voort met de terugkoop in februari van de business-to-businessactiviteiten van The Phone House, kort na de overname van de bedrijvenportefeuille van Avenir Telecom.

Econocom overweegt dit jaar nog een of twee gerichte overnames te doen. Het zet tevens het inkoopplan van eigen aandelen verder in de tweede jaarhelft.

Verder bevestigt de groep zijn doelstellingen om over het volledige boekjaar een significant hogere operationele winst en nettowinst te boeken. Het derde kwartaal voldoet alvast aan de verwachtingen.

Sebastien Rousseau

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud