Ericsson boekt winstdaling 36% in derde kwartaal

Ericsson, 's werelds grootste producent van netwerken voor mobiele telefoons, heeft in het derde kwartaal van 2007 een nettowinst geboekt van SEK 4,0 miljoen, 36% minder dan SEK 6,2 miljoen een jaar eerder.

(betten) - Ericsson waarschuwde op 16 oktober al voor een lager dan verwacht resultaat in het afgelopen kwartaal. De vandaag gepubliceerde definitieve cijfers liggen in lijn met de voorlopige cijfers van vorige week.

De winstdaling is volgens bestuursvoorzitter Carl-Henric Svanberg hoofdzakelijk het gevolg van een achterblijvende omzet uit opwaarderingen en uitbreidingen van mobiele netwerken. Door de achterblijvende verkopen van mobiele netwerken is er volgens de bestuursvoorzitter een ongunstige activiteitenmix ontstaan met een negatief effect op de marges.

Alle andere activiteiten hebben volgens Svanberg wel naar verwachting gepresteerd.

Per aandeel daalde de winst van SEK 0,39 naar SEK 0,25. De omzet steeg met 6%, van SEK 41,3 miljard naar SEK 43,5 miljard. In het tweede kwartaal werd nog een omzet geboekt van SEK 47,6 miljard.

De omzet van Networks daalde in het derde kwartaal van 2007 met 2% tot SEK 28,5 miljard, terwijl de omzet van Professional Services toenam met 26% tot SEK 11,0 miljard. Multimedia kende een omzetgroei van 31% tot SEK 4,0 miljard.

De brutomarge daalde op jaarbasis van 38,2% naar 35,6%, terwijl de operationele marge afnam van 21% tot 13%.

Ericsson herhaalt de verwachting voor het vierde kwartaal van 2007 van een omzet van SEK 53 miljard tot SEK 60 miljard en een operationele marge in de 'mid-teens'. Voor 2008 veronderstelt Ericsson dat de huidige marktcondities zich zullen voortzetten.

Ericsson kondigde vandaag tevens aan dat CFO Karl-Henrik Sundstrom heeft besloten het bedrijf te verlaten. Sundstrom wordt per vandaag opgevolgd door Hans Vestberg, het huidige hoofd van het bedrijfsonderdeel Global Service.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud