Frederik Delaplace Directeur Redacties Mediafin

(tijd) - Frederik Delaplace, hoofdredacteur van de krant De Tijd, wordt Directeur Redacties bij Mediafin, de uitgever van De Tijd en L'Echo. Delaplace vervangt Klaus Van Isacker die algemeen hoofdredacteur wordt bij De Morgen.

Klaus Van Isacker was precies een jaar actief bij Mediafin als Directeur van de Redacties. Samen met algemeen directeur Dirk Velghe begeleidde hij de vernieuwing van de kranten De Tijd en L'Echo. Voglens Mediafin was de vernieuwingsoperatie een succes, afgaande op de verkoopcijfers. in de eerste maanden van 2007 kon L'Echo en De Tijd de groeicijfers van eind 2006 bevestigen en zelfs versnellen. Klaus Van Isacker (43) trekt naar De Morgen waar hij algemeen hoofdredacteur wordt. Eerder werkte Van Isacker (43) voor Het Laatste Nieuws en was hij Directeur Informatie van de commerciële televisiezender VTM.

Van Isacker wordt bij Mediafin opgevolgd door Frederik Delaplace, tot nu hoofdredacteur van het financiële dagblad De Tijd. Delaplace (36) werkt sinds 1994 bij De Tijd en was hoofdredacteur sinds februari 2006. Tot een opvolger wordt gevonden, blijft Delaplace hoofdredacteur van de krant.

Volgens algemeen directeur Dirk Velghe is Delaplace de geknipte man 'om de verdieping en kwaliteitsverbetering van de kranten en de verdere groei van onze multimediale kanalen' in goede banen te leiden.

Dieter Snoeck

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud