Geen beroep tegen Scarlet-beslissing

©BLOOMBERG NEWS

De beslissing van de Raad voor de Mededinging over de overname van de Nederlandse telecomgroep Scarlet door Belgacom wordt niet aangevochten voor het hof van beroep. De termijn voor het indienen van een beroep verstreek deze namiddag zonder dat een derde partij in actie kwam, valt te horen bij het hof van beroep en Belgacom.

(tijd) - De Raad voor de Mededinging keurde de omstreden overname, die de al sterke marktpositie van Belgacom nog vergroot, vorige maand goed. De mededingingsautoriteit legde wel een hele reeks voorwaarden op. De belangrijkste is de gedwongen verkoop van het glasvezelnet van Scarlet.

Het was afwachten of de concurrentie genoegen zou nemen met die voorwaarden. Zo zei Belgacom-rivaal KPN, het moederbedrijf van onder meer BASE en Tele2/KPN Belgium, dat de beslissing van de Raad nadere studie vergde om uit te maken of ze wel door de beugel kon.

Intussen is de overname afgerond en lopen er gesprekken over de verkoop van het glasvezelnet. Onder andere Mobistar zegt interesse te hebben voor het net.

Intussen meldt de website van het blad Data News dat Belgacom en zijn Luxemburgse tegenhanger EPT in een consortium opnieuw een grootschalige opdracht hebben binnengehaald voor de vaste telefonie van een tiental Europese instellingen. Het gaat om een contract van ruim 55 miljoen euro over zeven jaar.  

 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud