Google sponsort Wikipedia

©Sofie Van Hoof

De stichting Wikimedia, die instaat voor de werking van de online-encyclopedie Wikipedia, heeft een gift van 2 miljoen dollar ontvangen van Google. Hierdoor kan de site zijn huidige operaties verder financieren en investeren op vlak van technische infrastructuur. Dat maakte de stichting bekend.

(belga/tijd) -  De gift vormt een vierde van de 8 miljoen miljoen dollar die door Wikimedia tijdens hun laatste fondsenwerving werd ontvangen.  "Wikipedia is een van de grootste triomfen van het internet", aldus Sergey Brin, een van de mede-oprichters van Google. "Deze uitgebreide bron van informatie is van onschatbaar belang voor iedereen."

Het geld zal dienen  om de technische infrastructuur van de website te ondersteunen zodat ze meer verkeer aankan. Ook wordt gewerkt aan het gebruiksvriendelijker maken van de site.

Wikimedia, dat 35 werknemers in dienst heeft, is een non-profit organisatie gesitueerd in San Francisco. Het zijn voornamelijk individuele gebruikers die met hun donatie het voortbestaan van Wikimedia verzekeren. Tijdens de voorbije ophaalronde schonken 240.000 gebruikers een bedrag.

Wikipedia telt maandelijks liefst 364 miljoen bezoekers wat van de site de vijfde meeste bezochte site van de wereld maakt. Beschikbaar in 270 talen, beschikt Wikipedia over meer dan 14 miljoen artikels geschreven en gepubliceerd door meer dan 100.000 vrijwilligers.

 

 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud