Grootste Europees telecombedrijf boekt verlies

Deutsche Telekom heeft over het eerste kwartaal van 2009 verlies geleden. Het grootste telecombedrijf van Europa zag zijn nettoresultaat voor 1,12 miljard euro in het rood belanden door een afschrijving bij zijn Britse mobiele afdeling T-Mobile UK. Vorig jaar was er nog 0,9 miljard euro winst.

(bloomberg/tijd) - De afschrijving van in totaal 1,8 miljard euro in het Verenigd Koninkrijk is het gevolg van toegenomen concurrentie en de economische crisis. Ceo Rene Obermann zinspeelde nogmaals op de nood voor consollidatie in het VK, waar momenteel 5 mobiele operatoren operationeel zijn. 

Dat Deutsche Telekom als telecombedrijf toch niet immuun was voor de recessie bleek in april al, toen het zijn jaarprognose moest verlagen. Bedrijven schroeven hun telecomuitgaven terug. Er wordt minder gereisd, waardoor de roamingkosten dalen, en steeds meer klanten zeggen hun vaste lijn op.

Het telefoniebedrijf rekent niet langer op een stabiele bedrijfskasstroom (ebitda) en voorspelt een daling met 2 tot 4 procent. DS

 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud