Immoweb benaderd over verkoop

De familie Rousseaux, eigenaar van uitgever Produpress, is door een niet nader genoemde partij benaderd met het oog op een overname. Dat vernam de redactie. De naam van Sanoma (Humo, Flair, enz.) circuleert in het geruchtencircuit.

Foto: Op Immoweb staat er informatie over 105.000 panden in België en 44.000 in het buitenland.

(tijd) - De familie zou Bank Degroof hebben ingeschakeld om haar opties op een rijtje te zetten en de markt af te tasten. Dat zou kunnen leiden tot een gedeeltelijke of volledige verkoop. Verschillende binnen- en buitenandse partijen zouden al hun oog hebben laten vallen op het dossier.

Sanoma zou volgens de geruchten mogelijk het vuur aan de lont hebben gestoken. Aimé Van Hecke, de topman van Sanoma Magazines Belgium, wou dit weekend evenwel noch bevestigen, noch ontkennen dat de Scandinavische groep interesse heeft. ‘Geen commentaar’, luidt het.

Marktleider

Produpress is onder meer de uitgever van De Autogids en de uitbater van de internetsite Immoweb. Dat is Belgiës grootste vastgoedsite en de best presterende entiteit van de groep. Immoweb had volgens het Centrum voor informatie over de media (CIM) dagelijks gemiddeld 128.000 bezoekers in de maand mei.

Maar Produpress is meer dan Immoweb alleen: het geeft 8 magazines uit en beheert 4 internetsites. De groep is georganiseerd rond vastgoed, auto’s en wonen. Ze zou volgens de bedrijfsdatabank Graydon een omzet van 20,2 miljoen euro hebben geboekt in 2006. Er zijn evenwel geen geconsolideerde gegevens voorhanden over Produpress. MS

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud