Journalisten De Tijd winnen Dexia Persprijs

Stefaan Michielsen en Michaël Sephiha, journalisten bij De Tijd, mochten donderdagavond de Dexia Persprijs in de categorie financieel-economische berichtgeving in ontvangst nemen. Ze wonnen met hun reeks over 'private equity'.

Stefaan Michielsen (l.) en Michaël Sephiha (foto: Sofie Van Hoof)

(tijd) - De jury reikte de persprijs aan Michielsen en Sephiha uit omwille van een 'leerrijke artikelenreeks over een belangrijk fenomeen dat de beurzen sterk beïnvloedt'. Verder had de jury lof voor de pakkende titels, de aanwezigheid van een lexicon en het opnemen van statistieken.'Een erg actueel thema werd met veel diepgang gebracht', vatte de jury samen.

De Persprijzen van Dexia werden in 1963 voor het eerst georganiseerd, toen enkel nog voor de schrijvende pers. Vanaf 1988 werd ook een prijs voor de financieel-economische pers uitgereikt.

De 226 inzendingen van deze 44ste editie werden beoordeeld door 10 verschillende pré-jury's (één per categorie) alle samengesteld uit vaklui uit de mediawereld, specialisten en academici. De eindjury, samengesteld uit afgevaardigden van de pré-jury's, koos de laureaten uit 27 genomineerden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud