Kinepolis wil filmliefhebber ook buiten bioscoopzaal bereiken

De Belgische bioscoopgroep Kinepolis start vanaf volgende week vrijdag met een digitale betaalzender, Kinepolis TV. Daarop zullen films, documentaires en interviews te zien zijn.

(tijd) Het project is opmerkelijk, want voor het eerst wil Kinepolis mensen bereiken buiten zijn eigen bioscoopzalen. Dat meldden Kinepolis en iNDi dinsdagavond nabeurs.

'We hebben altijd gezegd dat we met onze digitalisering breder wilden gaan dan alleen maar cinema', zegt algemeen directeur Gilbert Deley. 'We geloven ook dat dat filmkanaal de ideale promotie zal zijn voor onze bioscopen. Eigenlijk maken we gewoon gebruik van onze sterke merknaam. Kinepolis is film en film is Kinepolis.'

Voor het project slaat Kinepolis de handen in elkaar met Interkabel, de samenwerking tussen de vier intercommunales Integan, Interelectra, PBE en WVEM, die overigens het initiatief nam. Interkabel lanceerde eind 2004 een eigen digitaal tv-product, Indi. Tot nu toe bleeft Indi evenwel achter op de gelijkaardige projecten van Belgacom en Telenet. Niet alleen bieden zij een breder aanbod, met bijvoorbeeld sportkanalen, maar ook interactieve diensten zoals video op aanvraag. Met Kinepolis TV kan Indi bewijzen dat het ze menens is om ook vernieuwing te brengen.

'Het netwerk van Indi beslaat een derde van de Vlaamse markt', zegt Indy-woordvoerder Eddy Beyltjens. 'Het gaat om bijna 800.000 gezinnen. Zij kunnen, als ze een decoder hebben, zich abonneren op Kinepolis TV voor 19,95 euro per maand.' Een deel daarvan gaat naar Kinepolis voor het leveren van de inhoud. Om hoeveel het gaat, wordt niet gezegd. Evenmin is bekend op hoeveel abonnees gemikt wordt. 'Het enige cijfer dat we kunnen geven is dat er een potentieel is van 800.000 gezinnen.'

Volgens Kinepolis is er enkel exclusiviteit afgesproken met Interkabel voor de regio die Indi bedient. Mogelijk kan de bioscoopgroep dus ook in zee gaan met Telenet voor een gelijkaardig project. Het netwerk van Telenet is geografisch complementair aan dat van Interkabel. Het netwerk van Belgacom, de andere grote speler, overlapt de regio waar Indi actief is, wat een samenwerking onmogelijk maakt.

(foto: belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud