La Tribune verandert van eigenaar

Foto AP ©AP

De Franse krant La Tribune krijgt een nieuwe eigenaar. Huidig eigenaar Alain Weill, ook eigenaar van Next Radio, verkoopt 78 procent van het kapitaal van de krant aan de huidige algemeen directeur Valérie Décamp. Net als Weill zelf, zou Décamp volgens de Franse pers een symbolische euro betalen.

(tijd) - Dat vernam het persagentschap AFP van bronnen binnen de redactie van La Tribune. Weill had de krant in 2008 gekocht van het luxeconcern LVMH voor een symbolische euro. Het beheer van de krant vereist volgens hem echter 'een totaal engagement', dat hij gezien zijn andere activiteiten niet kan opbrengen.

Toen LVMH La Tribune in de etalage plaatste, trok dat ook even de aandacht van Mediafin (De Tijd / L'Echo). Na het dossier te hebben bestudeerd, werd echter beslist om daar niet mee door te gaan.

La Tribune was onder de vleugels van LVMH, in handen van de Franse zakenman Bernard Arnault, structureel verlieslatend. Toen Arnault er in slaagde om Les Echos, de grootste zakenkrant van Frankrijk, in handen te krijgen, werd La Tribune in de etalage geplaatst. Alain Weill, via zijn holding News Participations, hapte toe. Hij houdt nu het resterende belang van 22 procent.

Weill laat de krant naar eigen zeggen over met een kaspositie van 10 miljoen euro, die de noden voor de komende 12 maanden moet kunnen lenigen. De krant slikte in 2009 nog een verlies van 7,9 miljoen euro. De maand maart zou La Tribune wel in de zwarte cijfers moeten gebleven zijn. Décamp ontplooide al enkele initiatieven om verder kosten te besparen, waaronder het afschaffen van de losse verkoop en het invoeren van een tabloidformaat voor de krant.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud