Lannoo toont interesse in delen PCM

Uitgeverij Lannoo heeft interesse in bepaalde boekenuitgeverijen van het Nederlandse PCM. Dat zegt gedelegeerd bestuurder Matthias Lannoo tegen de redactie van De Tijd.

(tijd) - De Nederlandse uitgever PCM, sinds kort voor 58 procent in handen van De Persgroep, wil zijn boekenuitgeefgroep verkopen. De activiteiten bevatten bekende namen zoals Het Spectrum, J.M. Meulenhoff, A.W. Bruna en Standaard Uitgeverij.

PCM, ook uitgever van de kranten de Volkskrant, Trouw en het NRC Handelsblad, wil de uitgeverijen nog dit jaar van de hand doen. Het gerucht deed reeds lange tijd de ronde en het nieuws is sinds vanochtend officieel.

Lannoo

 

Nieuw is dat de Vlaamse uitgeefgroep Lannoo, de grootste onafhankelijke boekenuitgeverij in Vlaanderen, zegt interesse te hebben in bepaalde delen van PCM. Welke dat zijn, wil het bedrijf niet kwijt. 

Matthias Lannoo: 'We hebben inderdaad interesse. Het is een prioriteit om onze uitgeverij te versterken in Nederland. Dat gebied staat bovenaan ons lijstje. In die optiek bevat PCM een aantal interessante opportuniteiten. Die gaan we nu bekijken.'

PCM Algemene Uitgeverijen, zoals de boekendivisie van de Nederlandse groep heet, behaalde vorig jaar een omzet van 97,6 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 9,5 miljoen. De omzet van het hele PCM-concern kwam toen uit op 570 miljoen euro. Volgens PCM waren de Algemene Uitgeverijen ook in de eerste jaarhelft van 2009 winstgevend. 

DS

 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud