Advertentie

Maurice De Velder pleit schuldig

Maurice De Velder (Foto Sofie Van Hoof) ©Sofie Van Hoof

Voor het Antwerpse hof van beroep is donderdag de zaak van Think Media-topman Maurice De Velder (50) behandeld. Hoewel hij tijdens zijn proces in eerste aanleg nog voluit voor de vrijspraak ging, betwist hij nu niet langer zijn schuld.

(belga) - Ook het openbaar ministerie maakte een bocht van honderdtachtig graden: terwijl het in eerste aanleg nog vier jaar effectieve celstraf, 500.000 euro boete en een beroepsverbod van tien jaar had gevorderd, eiste de procureur nu twee jaar cel met uitstel en een boete van 375.000 euro, waarvan 125.000 euro effectief. Een beroepsverbod werd niet meer gevraagd.

Ook voor Think Media en dochterbedrijven De Vrije Pers en Think Media Outdoor was de vordering beduidend lichter dan in eerste aanleg: in plaats van zware geldboetes werd nu de opschorting gevorderd.

De Velder werd in juni 2008 veroordeeld tot drie jaar cel, een boete van 375.000 euro en een beroepsverbod van tien jaar voor valsheid in geschriften, misbruik van vennootschapsgoederen, omkoping, misbruik van vertrouwen en witwaspraktijken in de periode 1997-2002. Voor afpersing, koersmanipulatie, het niet maken van participatiemeldingen en enkele feiten van witwassen werd hij toen vrijgesproken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud