Advertentie

Mediaset sluit vertrouwelijkheidsovereenkomst met Telefonica over Endemol

Het Italiaanse mediabedrijf Mediaset heeft naar eigen zeggen met Telefonica een vertrouwelijkheidsovereenkomst gesloten over de potentiele interesse die het heeft in het belang van Telefonica in Endemol.

(betten) Mediaset schrijft: 'Vanaf dit moment, en tot de uitkomst van het verkoopproces, is Mediaset verplicht te handelen op een wijze waardoor voorkomen wordt dat een bepaalde soort informatie vrijkomt over de ontwikkeling van deze operatie.'

Telefonica begon eerder deze maand met een onderzoek naar de strategische alternatieven voor het belang van 75% in Endemol, waaronder een verkoop. Het Spaanse concern had eerder al aangegeven dat Endemol niet tot de kernactiviteiten behoort.

De afgelopen maanden zijn er aanhoudende berichten geweest over een op handen zijnde verkoop van het belang, waarbij onder meer de namen van voormalig mede-eigenaar John de Mol en Mediaset, eigendom van de familie Berlusconi, circuleerden.

El Pais meldde vanmorgen nog dat Telefonica 30 maart als deadline heeft gesteld voor geinteresseerden om hun belangstelling kenbaar te maken voor Endemol. Een woordvoerder van Telefonica wilde vandaag tegen Betten niets zeggen over de verkoop.

De zegsman kon desgevraagd ook niet aangeven of er specifiek met Mediaset een vertrouwelijkheidspact is gesloten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud