Mobistar beslist voor eind juni over overname

Het Brusselse mobilofoniebedrijf Mobistar beslist voor eind juni of het al dan niet een overname doet. Dat zei Bernard Moscheni, de gedelegeerd bestuurder van Mobistar, na afloop van de algemene vergadering.

(tijd) 'We bestuderen altijd alle opportuniteiten. Vandaag is er een belangrijk overnameproject. Het bedrijf in kwestie is heel complementair met onze activiteiten', zei Moscheni. Hij verwacht voor eind juni te beslissen of Mobistar de overname al dan niet doet.

Tijdens de algemene vergadering zei Jan Steyaert, de voorzitter van de raad van bestuur van Mobistar, dat het bedrijf flexibel wil blijven wat de financiering betreft voor eventuele overnames of de inkoop van eigen aandelen. Indien nodig kan de operator zijn schuldgraad opdrijven, luidde het.

Moscheni wou de naam van het overnamedoelwit niet vrijgegeven. Het is volgens de topman noch Telenet noch Voxmobile, de Luxemburgse operator waar Belgacom recent op bood.

De gedelegeerd bestuurder gaf verder nog mee dat het bedrijf een hergroepering van zijn activiteiten bestudeert in een enkel hoofdkwartier. Momenteel telt Mobistar drie verschillende gebouwen in Brussel. Als het project groen licht krijgt, zou het in 2009 van start gaan.

Mobistar herhaalde voorts zijn jaarprognose voor omzet en winst: in beide gevallen een daling tussen 2 en 4 procent.

De aandeelhouders keurden tijdens de vergadering enkele statutenwijzigingen goed. Het ging onder meer over een kapitaalverhoging door incorporatie in het kapitaal van de uitgiftepremie voor een bedrag van 440.448 euro. Dat brengt het kapitaal op 357,1 miljoen euro. Daarnaast kreeg de raad van bestuur de machtiging om de komende 18 maanden eigen aandelen in te kopen.

Op de vergadering waren 101 aandeelhouders of 32,9 miljoen van de 63,3 miljoen aandelen vertegenwoordigd.

De aandeelhouders kunnen vanaf 9 mei, met coupon nr. 4, een gewoon dividend van 2,70 euro (bruto) per aandeel innen. Vanaf 6 juni keert Mobistar dan een buitengewoon dividend van 1,80 euro (bruto) per aandeel uit, tegen voorlegging van coupon nr. 5.

Sebastien Rousseau sebastien.rousseau@tijd.be

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud