Mobistar en Touring werken samen

©Photo News

Mobistar, de tweede gsm-operator in ons land, levert machine-to-machinekaarten aan Touring voor diens SafeDrive, een zwarte doos in de wagen waarmee de bestuurder de hulpdiensten kan contacteren.

(tijd) - Machine-to-machine of M2M staat voor communicatie tussen machines, zonder menselijke tussenkomst. M2M maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een lege drankautomaat of een defecte lift zelf een waarschuwend sms’je te laten sturen.

Mobistar, in ons land naar eigen zeggen marktleider op de M2M-markt, sloot een M2M-deal met Touring. De mobiliteitsorganisatie lanceerde vandaag, in de aanloop van het Autosalon van Brussel (14-24 januari), SafeDrive, een zwarte doos waarmee de auto of bestuurder contact kan leggen met de hulpdiensten. De oproep gebeurt bij een ernstige impact volledig automatisch of in de andere gevallen via eenvoudige bediening door de bestuurder.

Mobistar ziet sinds vorig jaar een sterke groei van M2M-kaarten. 'Het Internationaal Center voor M2M van France Telecom in Brussel verwacht dat het aantal oproepen tussen machines wereldwijd het aantal oproepen tussen mensen zeer binnenkort zal overstijgen', staat in het communiqué van Mobistar. Het Brusselse mobilofoniebedrijf had eind september meer dan 120.000 M2M-kaarten verkocht, een groei van 21 procent tegenover de eerste negen maanden van 2008. 

19 EURO

Op technisch vlak bestaat Safe Drive uit een toestel in de auto met micro, luidspreker en twee toetsen waarvan één voor urgente oproepen (SOS) en één voor technische oproepen in geval van panne. Daarnaast een gsm- en een gps- antenne, een detectiesysteem verbonden aan het chassis en een externe server die de door de simkaart uitgezonden signalen opvangt en doorseint naar de beeldschermen en de telefoons van de tele-operatoren.

SafeDrive komt in maart op de markt en zal 19 euro per maand kosten.

SR

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud