Mobistar-topman gaat Bulgaarse operator BTC leiden

©REUTERS

Bernard Moschéni, de gedelegeerd bestuurder van Mobistar, neemt op 1 januari 2008 dezelfde functie op zich bij de Bulgaarse groep Bulgarian Telecommunications Company (BTC). Dat heeft de gewezen staatstelefoonmaatschappij van het Oost-Europese land gisteravond bekendgemaakt.

(tijd) - Vrijdag meldde Mobistar dat Moschéni het bedrijf zou verlaten. Maar behalve het feit dat hij niet langer zou werken voor France Télécom, de meerderheidsaandeelhouder van Mobistar, was niet geweten waar Moschéni aan de slag zou gaan.

BTC, dat sinds de zomer in handen is van de Amerikaanse verzekeraar AIG, biedt een hele waaier van telecomdiensten aan. Het bedrijf is ook eigenaar van Vivatel, de snelstgroeiende mobiele operator van Bulgarije. De belangrijkste opdracht van Moschéni wordt het uitbouwen van Vivatel, dat pas twee jaar op de markt is en bijna 10 procent marktaandeel heeft. Voor vaste telefonie heeft BTC vrijwel een monopolie in Bulgarije. De groep telt volgens het Bulgaarse nieuwsagentschap Novinite 20.000 werknemers en beheert 2,9 miljoen vaste telefoonlijnen. Het winstgevende BTC haalde vorig jaar 576 miljoen euro omzet.

Moschéni heeft al een ruime ervaring in Oost-Europa, waar hij in opdracht van France Télécom Orange Roemenië leidde. Volgens waarnemers ligt het aansturen van een bedrijf als BTC de man beter dan het beheren van een filiaal van een mastodont als France Télécom.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud