News Corp verkoopt acht televisiezenders

©AFP

News Corp, de groep van mediamagnaat Rupert Murdoch, gaat acht televisiestations van zijn Amerikaanse Fox-netwerk verkopen. Het Amerikaanse fonds Oak Hill Capital Partners biedt ruim 1,1 miljard dollar (766 miljoen euro) in contanten.

(bloomberg) - News Corp reorganiseert zijn portefeuille van mediabedrijven na de overname van Dow Jones, de eigenaar van de zakenkrant The Wall Street Journal. Een van de eerste concrete gevolgen daarvan is de verkoop van acht Amerikaanse televisiezenders van het Fox-netwerk. Murdoch plaatste de zenders eerder dit jaar in het uitstalraam. News Corp houdt na de verkoop nog 27 eigen televisiezenders over.

Het investeringsfonds Oak Hill Capital Partners biedt 1,1 miljard dollar in contanten voor de televisiezenders. Oak Hill is al actief in de mediasector en controleert negen zenders na de overname van televisieactiviteiten van de Amerikaanse mediagroep New York Times.

Oak Hill, een investeringsfonds van 4,6 miljard dollar, werd opgericht door de Texaanse oliemiljardair Robert Bass. Onder meer Microsoft-oprichter Bill Gates investeerde in het fonds, dat vooral met schulden gefinancierde overnames doet.

News Corp verwacht dat het de verkoop kan afronden in het derde kwartaal van 2008.  

Topman Rupert Murdoch van News Corp (Foto AFP) 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud