Advertentie

Nokia laat verwachting marktaandeel los

©AFP

Nokia heeft de verwachting voor het marktaandeel in het vierde kwartaal van 2008 losgelaten. Dat heeft de Finse producent van mobiele telefoons donderdag bekendgemaakt voorafgaand aan de jaarlijkse investeerdersdag in New York.

(Dow Jones) - Nokia ging voor het lopende kwartaal uit van een marktaandeel dat in lijn of licht boven de 38 procent in het derde kwartaal van 2008 zou liggen. Het loslaten van de doelstelling is volgens het bedrijf het gevolg van de sneller dan verwachte vertraging in de markt voor mobiele telefoons sinds begin vorige maand.

Als gevolg van deze vertraging verwacht Nokia dat het volume in de mobiele telefoonmarkt in het vierde kwartaal lager zal uitvallen dan de eerdere verwachte 330 miljoen eenheden, waarmee het volume over het gehele jaar onder de eerdere schatting van 1,24 miljard eenheden zal uitkomen.

Het jaar 2009 zal volgens bestuursvoorzitter Olli-Pekka Kallasvuo een uitdagend jaar worden voor de mobiele telefoonindustrie. De grootste mobieltjesmaker ter wereld verwacht dat het volume in de mobiele telefoonmarkt in 2009 met 5 procent of meer zal afnemen ten opzichte van 2008. Voor 2009 stelt Nokia wel te streven naar een uitbreiding van het marktaandeel ten opzichte van 2008.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud