Nokia lanceert aanval op iPhone

©REUTERS

Met de nieuwe muziektelefoon 5800 XpressMusic opent het Finse Nokia frontaal de aanval op Apple en zijn iPhone. 's Werelds grootste producent van mobiele telefoons is tevens in gesprek met verschillende netwerkbeheerders om gebruikers onbeperkt muziek te laten downloaden. Dat meldde het hoofd van de divisie Entertainment, Tero Ojanperae, aan persagentschap Bloomberg.

(tijd) - Gisteren lanceerde het Finse Nokia zijn langverwachte 'iPhonekiller', de Nokia 5800 XpressMusic. Het toestel is Nokia's eerste smartphone, een GSM met uitgebreide functies, met aanraakscherm en wordt hoofdzakelijk gepromoot als muziektelefoon.

De 5800 XpressMusic is een van de eerste telefoons van Nokia die de muziekdienst 'Comes With Music' ondersteunt, de digitale muziekdienst van Nokia, waarmee het Finse bedrijf frontaal de aanval opent op rivaal Apple. 'Comes With Music' wordt op 16 oktober gelanceerd in Londen.

Over die dienst meldde Ojanperae donderdagavond dat de interesse vanwege netwerkbeheerders om 'Comes With Music' aan te bieden bijzonder groot is. 'Comes With Music' laat gebruikers toe gedurende een jaar ongelimiteerd muziek te downloaden. Tot nog toe kondigde Nokia geen overeenkomsten met netwerkbeheerders aan.

Deals met de grote muziekmaatschappijen heeft Nokia wel op zak. Die zoeken al geruime tijd naar nieuwe markten om aan te boren, geconfronteerd met een afkalvende cd-verkoop. Onder meer Warner Music Group, Sony BMG Music Entertainment en Vivendi Universal Music steunen het initiatief. Donderdag werd ook EMI aangekondigd als vierde grootste major die muziek zal aanbieden via Comes With Music. Ook rivaal Sony Ericsson wil in de toekomst ongelimiteerd muziekdownloads aanbieden.

Het nieuwe mobieltje komt binnenkort op de Belgische markt aan een richtprijs van 279 euro. In verschillende landen zal het toestel gratis worden weggegeven bij een gsm-abonnement. In België zijn toestelsubsidies echter verboden. Ter vergelijking: de iPhone werd op de markt gebracht aan een prijs van 525 euro (inclusief BTW).

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud