Nokia Siemens Networks verlaagt de verwachtingen voor 2007

's Werelds grootste mobiele telefoonproducent, Nokia Siemens Networks, heeft maandag laten weten dat de verwachtingen van de groep voor de business network markt over het jaar 2007 naar beneden worden bijgesteld.

(dpa) Het Finse Nokia en het Duitse Siemens, die onlangs een joint venture aangingen in Nokia Siemens Networks, verwachten naar eigen zeggen "een heel kleine marktgroei voor de mobiele telefoons en aanverwante producten in 2007". Eerder was nog sprake van "een kleine marktgroei". Afgelopen november zetten de bevoegde autoriteiten het licht voor de joint venture op groen. Vanaf zondag werd Nokia Siemens Networks operationeel.

De twee bedrijven maakten in juni vorig jaar al bekend dat ze samen zouden gaan werken. Het hoofdkwartier van de joint venture bevindt zich in het Finse Espoo. Naar eigen zeggen behoort Nokia Siemens Networks tot de top drie in de wereld van mobiele netwerken. Het baseert zich daarvoor op de pro forma inkomsten van 17,1 miljard euro die werden gerealiseerd in 2006.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud